KURSUS DANDANAN KUCING

KURSUS 1 HARI

MEMPERKASA TEKNIKAL DAN KEMAHIRAN (BERKUMPULAN)

*TAHAP ASAS

Kursus teori dan praktikal bagi penjagaan umum untuk para groomers untuk memahami tatacara pengendalian asas dalam mendandan kucing. Kredit 6 Jam 30 minit untuk mendedahkan para peserta tentang cara mandian harian yang terbaik. Pelajari produk mandian cucian yang bersesuaian dan produk khusus untuk rawatan.

SILA SEMAK ASAS MODUL SILIBUS
Bonus*

Nota Kursus disediakan.

Buku Tahap Asas diberikan!


KURSUS 2 HARI

MEMPERKASA TEKNIKAL DAN KEMAHIRAN (BERKUMPULAN)

*PERINGKAT PERTENGAHAN

kursus 2 hari dengan kredit 12 jam akan mendedahkan anda kepada teknik secara am, pembelajaran teori dan praktikal meliputi kemahiran teknik show grooming, dandanan tahap pertengahan. Pemahaman tentang Keselamatan dan perlindungan. Bagaimana cara untuk memandikan kucing untuk hasil show bagi permulaan dan secara umum bagi semua baka. Tentang perniagaan Pet Grooming dan Boarding servis. Logistik dalam perniagaan dan lain-lain.

SILA SEMAK ASAS MODUL SILIBUS
Bonus*

Nota Kursus disediakan.

Buku Tahap Asas dan Pertengahan diberikan!

KURSUS 3 HARI

PENGUASAAN INTENSIF KEMAHIRAN DAN SKIL TEKNIKAL (BERKUMPULAN)

*TAHAP LANJUTAN

Kursus 3 hari dengan kredit 18 jam 30 Minit mendedahkan anda pembelajaran teori dan praktikal teknik yang lebih spesifik dan berkemahiran tinggi untuk teknik-teknik show grooming. Tentang perniagaan Pet Grooming dan Boarding servis. Logistik dalam perniagaan dan lain-lain yang akan diterangkan didalam sub topik Modul yang akan disediakan. Kelas ini juga terbuka juga kepada semua peringkat peserta bagi yang berkemahiran tinggi mahupun yang baru menjinakkan diri di dalam industri pet care.

SILA SEMAK ASAS MODUL SILIBUS
Bonus*

Nota Kursus disediakan.

Buku Tahap Asas, Pertengahan dan Lanjutan akan diberikan!

KURSUS 1 HARI

POTONGAN 'CLIPPING' LION CUT DAN COMB CUT SERTA ASAS GUNTINGAN

 (BERKUMPULAN)

Kursus tunjuk ajar praktikal kredit 8 Jam bagi tatacara menggunakan mesin clipper yang bersesuaian serta teknik-teknik untuk menghasilkan potongan Lion Cut dan Comb Cut. Pemahaman tentang peralatan, jenis mata pisau dan penyelanggaraan yang betul menjamin ketahanan mesin dan peralatan! Mengawal kucing untuk mendapatkan hasil kerja yang baik dan mengurangkan risiko kecederaan semasa melakukan kerja-kerja styling.


SILA SEMAK ASAS MODUL SILIBUS
Bonus*

Nota Kursus disediakan.

Buku Kemahiran Styling Disediakan!

KURSUS PROGRAM PERSONAL